Lapostető vízszigetelése

Az alábbiakban rendszermegoldásokat ajánlunk az egyes lapostető típusoknak megfelelően. Ettől eltérő alkalmazások esetében hívjon, hogy a legmegfelelöbb rendszert állíthassuk össze. A kent szigetelés mellett a hagyományos technológiák közül bitumenes lemez szigetelést is vállalunk Bauder APP és SBS lemezekkel, valamint PVC fólia vízszigetelést. Hogy mikor melyiket javasoljuk, az mindig az adott tető állapota, bonyolultsága, a tetőn végzett munka gyakorisága, valamint egyedi igények határozzák  meg.

Bővebb információ a bitumenes és PVC szigetelés kivitelezésével kapcsolatban: tetoszigeteles24.hu

Bitumenes lemez lapostető felújítása

Rendszer 1 - Öreg lapostető, beázással, repedésekkel.

  • Alapozás: Általában nem kell, ha a felület kellően tiszta. Egyes esetekben szükséges lehet SBS Bond, 1 rétegben, hengerrel, 1 óra száradás
  • Repedések tömítése: Repedések, elválások, sarkok és különböző anyagok találkozásánál használjunk 2 komponensű Acriflex Fybro tömítőanyagot. Nagyobb repedések esetén a tőmítőanyagba poliészter erősítőszalagot szükséges beágyazni.
  • Vízszigetelés: 2 réteg Acriflex X-PRO vagy Acriflex PRO hengerrel, vagy szórással

Ez a rendszer tökéletes és hosszútávú megoldást nyújt régi, rossz állapotban lévő tetők felújítására.


Rendszer 2 - Jó állapotu lapostetőtető állagmegóvása, lakóterület felmelegedés elleni védelme.

  • Alapozás: Általában nem kell, ha a felület kellően tiszta. Egyes esetekben szükséges lehet SBS Bond, 1 rétegben, hengerrel, 1 óra száradás
  • Vízszigetelés, UV védelem: 2 réteg Oriplast Reflex hengerrel, vagy szórással

Az Oriplast Reflex fedőréteg a napsugárzás 90%-t visszaveri ezáltal nyáron a tetőfelület alatti lakótér nem melegszik fel, sokkal komfortosabb a klíma és a légkondicionáló használata is feleslegessé válik. Ezen felül a káros UV sugárzás nem jut el a bitumenes lemezig, így annak élettartamát jelentősen megnöveli. Az Oriplast Reflex vízszigetelő képességel is bír, de a vastagsága miatt régi, rossz tetőkre nem javasolt önmagában, csak vízszigetelő rendszer utolsó elemeként.

 

Új lapostető szigetelés betonfelületre

Új betonfelület esetén a beton teljes száradása után lehet elkezdeni a szigetelést. A felület legyen száraz, portól és leválásoktól mentes.

  • Alapozás: Watstop 3 komponensű epoxi-cement párazáró 0.6 kg/m2 kiadóssággal 2 rétegben
  • Vízszigetelés: 2 réteg Acriflex Fybro hengerrel, vagy szórással
  • Extra UV védelem: 2 réteg Oriplast Reflex hengerrel, vagy szórással (opcionális)

Ez a rendszer megbízható és hosszútávú megoldást nyújt új tetők elkészítésénél. Egybefüggő, varratmentes vízszigetelő réteget kap, környezetbarát, nincs bitumenes anyag, nem használunk lángot. Az Oriplast Reflex fedőréteg a napsugárzás 90%-t visszaveri ezáltal nyáron a tetőfelület alatti lakótér nem melegszik fel, sokkal komfortosabb a klíma és a légkondicionáló használata is feleslegessé válik.

Megjegyzés:

  • Ha járható tetőfelületre van szükség, akkor az utolsó Oriplast Reflex réteg helyett Floorgum Paint anyagot kell felhordani 2 rétegben.
  • Ha ragasztott csempével akarja burkolni a tetőt, akkor az Acriflex Fybro-ra közvetlenűl burkolhat flexibilis ragasztóval.